• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna O nama

Što kažu o nama

Lena Penezić
Intenzivan i efikasan tečaj podvodne fotogrametrije koji se može primijeniti svuda, otvara puno prostora za investiranje i napredak, i daje lude ideje. Nakon tečaja fotogrametrije nijedan staromodni model više neće imati smisla.
Jelena Čelebić
Na tečaju konzervacije u MCPA Zadar stekla sam osnovna znanja o konzervaciji i restaruaciji podvodnih artefakata. Preporuka svim podvodnim arheolozima koji žele steći nova znanja iz oblasti konzervacije!
Andrzej Pydyn
Osobno već dugi niz godina vrlo uspješno surađujem s UNESCO-vim centrom za podvodnu arheologiju u Zadru. Također, kao ravnatelj Centra za podvodnu arheologiju Sveučilišta Nikole Kopernika u Torunu u Poljskoj, moram posvjedočiti da smo imali velike koristi od suradnje s UNESCO-vim centrom tijekom održavanja projekata u Poljskoj i Hrvatskoj.
Ahmed Al Siyabi
S velikim sam zadovoljstvom pohađao Osnovni tečaj podvodne arheologije u MCPA Zadar, naučio puno korisnih informacija i naravno osnove procesa dokumentiranja.
Éléonore Besnard
U 2022. godini pohađala sam “Napredni tečaj podvodne arheologije" gdje sam bila u mogućnosti aktivno sudjelovati u iskapanju olupine broda i razviti divne veze s vrlo kompetentnim arheolozima.
Éléonore Besnard
Svoje prvo iskustvo s podvodnom arheologijom stekla sam s MCPA Zadar 2019. godine i svi članovi tima pozorno su me pratili (usmjeravali).
Max Fiederling
Od 1994. godine blisko surađujem s MCPA Zadar timom na različitim podvodnim arheološkim nalazištima kao što su Hvar, Brijuni, Veštar, Veliki Piruzi i Vele Sestrice. Tijekom tog razdoblja ne samo da smo naučili mnogo jedni od drugih na znanstvenoj razini, već su se i sklopila snažna prijateljstva. Veselimo se nastavku naše stalne suradnje i svim budućim projektima.
Andrés Zuccolotto
Bilo je zadovoljstvo raditi s timom MCPA Zadar: profesionalnim, interdisciplinarnim i prijateljskim. Jedno od najboljih iskustava u mom profesionalnom životu.
Kaia Post
Fenomenalno sam se provela na tečaju NAS-1 s MCPA-om u Balama, Rovinju. I na moje iznenađenje sudjelovala sam u pravom ,,iskapanju'' rimske olupine! Svidjelo mi se!
Roman Scholz
S MCPA Zadar radim od 2011. godine i mišljenja sam da je profesionalna i prijateljska atmosfera jednostavno sjajna. Unaprijed se veselim našem sljedećem projektu.
Neven Peko
Dva restauratorska tečaja koja sam polagao u MCPA Zadar bila su mi vrlo korisna u stručnom smislu, a rezultirala su i kontinuiranom suradnjom sa dragim kolegama iz Zadra. Uvijek me iznova veseli kada imamo priliku surađivati na nekom projektu!
Lena Penezić
Nakon tečaja podvodne arheologije svaku obalu ćete gledati kao predmet istraživanja i po putu najvjerojatnije otkriti svakakve povijesne priče o tom prostoru.
Đani Iglić
Svi djelatnici Centra se vrlo rado odazivaju na volonterske akcije čišćenja podmorja i popratna predavanja i radionice koje organiziramo u svrhu podizanja ekološke svijesti građana i to u svoje slobodno vrijeme!
Đani Iglić
Tijekom sudjelovanja na podmorskim arheološkim istraživanjima osobno sam se uvjerio da tečajeve koje rade za polaznike iz cijelog svijeta rade vrlo detaljno i kvalitetno i to da ih uče apsolutno svim segmentima potrebnih znanja u tehničkom i znanstvenom smislu koja su potrebna da bi oni jednog dana uspješno nastavili raditi na sličnim istraživanjima i samostalno ih voditi!
Đani Iglić
Imao sam čast i zadovoljstvo da sam kao vanjski suradnik surađivao sa Centrom na arheološkim istraživanjima i kao instruktor ronjenja nekima od njihovih zaposlenika.
Massimo Capulli
Rokov roštilj nakon zarona je TOP (vrh vrhova!).
Mihai Duca
Jako mi je drago i počašćen sam što su me pozvali na tečajeve podvodne arheologije u MCPA Zadar. Super ekipa, odličan provod, pravi profesionalci, tim i Centar zaslužuje puno pohvala i bilo bi mi drago da surađujemo u budućnosti.
Alexsandra Louise Tyas
Završila sam dva tečaja u MCPA Zadar i voljela bih da ih je više. Vratila sam se kući s puno više znanja i novim prijateljstvom s tamošnjim nevjerojatnim timom koji voli dijeliti svoju strast sa svima koje sretne!
Velimir Vrzić
Jako sam sretan što sam imao prilike kroz početni tečaj podvodne arheologije doživjeti jednu iskreno važno i lijepo iskustvo. Prenošenje znanja na buduće generacije u jednoj ovako stručnoj ustanovi dragocjeno je za sve nas. Kao aktivni ronilac s preko 35 godina iskustva, ovo je nešto najbolje što sam napravio. Na kratko sam bio dio tima koji brine o podvodnoj baštini svih nas, a za boljitak budućih generacija.
Darko Kovačević
MCPA Zadar je obučio veliki broj ljudi i time značajno pomogao u izgradnji kapaciteta za podvodnu arheologiju u cijeloj jadranskoj regiji. Nemjerljiv doprinos, izuzetno dobro organizirani tečajevi i sjajan tim koji je uvijek podrška polaznicima i po završetku tečaja. Suradnja s MCPA Zadar mi je uvijek veliko zadovoljstvo
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt