• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma

U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma

MCPA Zadar je u petak, 27. listopada uspješno održao događaj predstavljanja projekta pod nazivom "U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma".

U-Mar je KA2 dvogodišnji projekt financiran iz programa Erasmus+ Europske unije, koji je okupio pet mediteranskih zemalja, uključujući Italiju, Cipar, Španjolsku, Portugal i Hrvatsku. Cilj ovog projekta bio je stjecanje novih znanja o podvodnoj kulturnoj baštini te brendiranje turizma povezanog s podvodnom arheologijom.

MCPA Zadar je nositelj prve projektne faze, koja je rezultirala stvaranjem zanimljivog tečaja s ciljem osnaživanja podvodne arheologije. Ovaj tečaj je namijenjen prije svega djelatnicima u kulturi, turističkim operaterima i studentima arheologije te služi razvoju ekološki osviještenog turizma povezanog uz podvodnu kulturnu baštinu.

Projekt U-Mar je nastao iz predanosti partnerskih institucija u razotkrivanju misterija podvodne arheologije kroz obuku tima stručnjaka sa znanjem i vizijom. Dugoročni cilj projekta je pružiti smjernice institucijama koje žele razviti metodologiju promicanja podvodne arheološke baštine s različitim mogućnostima primjene, ovisno o kontekstu, s posebnim naglaskom na izradu podvodnih arheoloških ruta.

Nakon prezentacija, sudionici su imali priliku raspravljati o ovoj zanimljivoj temi uz prigodni domjenak.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt