• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Otkazana međunarodna konferencija ,,Plovidbena renesansa – Trgovački putevi na Jadranu u kasnom srednjem i novom vijeku’’, Zadar, 05.-07.11.2020.

 U ime organizacijskog odbora, MCPA Zadar želi izvijestiti kako je zbog trenutne epidemiološke situacije s COVID-19 otkazana međunarodna konferencija ,,Plovidbena renesansa – Trgovački putevi na Jadranu u kasnom srednjem i novom vijeku'' koja se trebala održati u Zadru od 5. do 7. studenog 2020. godine.


Razlog ove odluke je koronavirus koji je prouzročio nove i stroge putničke propise u Europi, a koji je imao za posljedicu otkazivanje većine stranih predavača i glavnih govornika koji su trebali sudjelovati na skupu. I na kraju, za MCPA Zadar važno je osigurati zdravlje i sigurnost sudionika konferencije.


Konferencija je odgođena za 2022. godinu budući da će grad Zadar biti domaćin 16. Međunarodnog simpozija arheologije brodova - ISSBSA16 kojeg organizira Sveučilište u Zadru u suradnji s MCPA Zadar, Arheološkim muzejem i Muzejem antičkog stakla od 26. rujna do 1. listopada 2021. godine. MCPA Zadar koristit će isti format za konferenciju ,,Plovidbena renesansa’’ u 2022. godini kao i za ,,Plovidbenu renesansu’’ u 2020. godini, uključujući pozvane glavne govornike i predavače. Kako bi se osiguralo virtualno prepoznavanje skupa, zadržat će se naziv konferencije uz održavanje i ažuriranje sadržaja web stranice. MCPA Zadar raspisat će Javni poziv za nove zainteresirane sudionike u 2021. godini.

 

 

 

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt