• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Članovi Društva knjižničara Zadar u obilasku Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru

Članovi Društva knjižničara Zadar u obilasku Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru

Članovi Društva knjižničara Zadar posjetili su Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA). Posjetiteljima je na samom početku ukratko predstavljen novootvoreni kompleks bivše crkve i samostana sv. Nikole, a uvodno izlaganje o osnutku, misiji i aktivnostima koje provodi Centar održano je u Edukativno-prezentacijskom centru sv. Nikole.

Nakon uvodnog upoznavanja s misijom i aktivnostima koje se provode u Centru, članovi društva posjetili su konzervatorsko-restauratorske radionice za metal, organske materijale te keramiku. Djelatnice Odjela konzerviranja i restauriranja predstavile su procese i metode konzerviranja i restauriranja podvodne kulturne baštine te specifičnosti vezane za obradu građe pronađene u vodenom okruženju.

Slijedio je posjet knjižnici MCPA. Uz osnovne informacije o knjižnici, njenom osnutku i poslovanju, članovi Društva mogli su saznati više i o pojedinostima rada u specijalnoj knjižnici, prednostima i nedostacima rada u toj vrsti knjižnice, ali i o aktivnostima koje knjižnica provodi te ulozi knjižničara.

Za sam kraj, članovi Društva imali su priliku razgledati Edukativno-prezentacijski centar sv. Nikole u kojem su izloženi brojni arheološki predmeti.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt