• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Tečajevi Nautical Archaeology Society 2023 u MCPA Zadar

Tečajevi Nautical Archaeology Society 2023 u MCPA Zadar

U 2023. godini, MCPA Zadar u suradnji s Nautical Archaeology Society (NAS) nastavit će organizirati NAS tečajeve. NAS tečajevi imaju za cilj pružiti ne samo uvod u podvodnu arheologiju, već također ponuditi ljudima priliku da izgrade svoje vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta, a možda i mogućnost vođenja svojih vlastitih projekata.
MCPA tim će tijekom 2023. godine provoditi NAS tečajeve u okolici Zadra. Teorijska nastava i praktične vježbe izvodit će se u učionici MCPA Zadar koja se nalazi u prostorijama MCPA na zadarskom poluotoku.

Raspored:
- Uvod u obalnu i podvodnu arheologiju - 19. lipnja 2023.
- Modul I. iz obalne i podvodne arheologije - 20. - 21. lipnja 2023.

Više informacija:
Uvod u obalnu i podvodnu arheologiju sastoji se od teoretskih predavanja - vrste nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D istraživanje i praktična nastava - crtanje na kopnu i pod vodom (jedan zaron).
I. dio iz obalne i podvodne arheologije sastojat će se od teoretskih predavanja - provođenje arheološkog projekta, lociranje i istraživanje lokaliteta, sigurnost i logistika projekta, 3D dokumentiranje, postupanje s nalazima, post - terenske aktivnosti i praktične sesije - upoznavanje s lokacijom i dokumentiranje na lokaciji (dva urona).

Uvod u obalnu i podvodnu arheologiju
Mjesto: MCPA Zadar
Voditelji: Maja Kaleb, Luka Bekić, Roko Surić, Mladen Pešić (MCPA)
Datum: 19. lipnja 2023. (09:00 – 16:00)
Cijena tečaja je 50,00 EUR

Modul I. iz obalne i podvodne arheologije
Mjesto: MCPA Zadar
Voditelji: Maja Kaleb, Luka Bekić, Roko Surić, Mladen Pešić (MCPA)
Datum: 20. - 21. lipnja 2023 (09:00 – 16:00)
Cijena tečaja je 100,00 EUR


Uvjeti za prijavu za tečajeve:
Uvjeti za Uvod u obalnu i podvodnu arheologiju i za I. Certifikat iz obalne i podvodne arheologije su certifikat Open Water Diver (OWD), CMAS* ili ekvivalentni ronilački certifikat te liječničko uvjerenje koje potvrđuje sposobnost za ronjenje. Polaznici će morati predočiti ronilačko osiguranje po dobivanju službenih informacija o prihvaćanju na tečaj.

Cijena tečaja uključuje:

  • NAS evidencija o obuci
  • tiskani materijali za različite module kolegija
  • iznajmljivanje i punjenje ronilačkih boca tijekom tečaja
  • časopis Potopljena baština
  • jednogodišnje besplatno NAS članstvo

Sudionici trebaju osigurati osobnu ronilačku opremu ili ju mogu iznajmiti u lokalnom ronilačkom centru (troškove ne pokrivaju organizatori). Organizatori će pokriti troškove najma i punjenja ronilačkih boca tijekom tečaja.


Prijevoz i smještaj tijekom tečajeva do Zadra polaznici trebaju organizirati sami o vlastitom trošku.


Broj polaznika za svaki tečaj je ograničen, stoga pošaljite svoje prijave što prije!


Tečaj će se održati na hrvatskom jeziku, ali ICUA Zadar zadržava pravo izmjene jezika održavanja tečaja ukoliko se prijave samo polaznici iz engleskog govornog područja.


Rok za predaju dokumenata je 27. svibnja 2023. godine. Svi kandidati bit će obaviješteni o prihvaćanju do 29. svibnja 2023. godine.
Prijave i popratnu dokumentaciju (kratki životopis, presliku ronilačkog certifikata, presliku važeće liječničke svjedodžbe o sposobnosti za ronjenje) slati e-mailom na adresu Maja Kaleb (mkaleb@icua.hr).

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt