• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Tečajevi NAS u MCPA-u 2018.

Tečajevi NAS u MCPA-u 2018.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru nastavlja organizirati Nautical Archaeological Society (NAS) tečajeve i tijekom 2018. NAS-ovi tečajevi ne daju samo uvod u temu podvodne arheologije, nego polaznicima nude priliku da steknu vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta i, možda pokrenu vlastite projekte u budućnosti.

Organizacijski tim MCPA će tijekom 2018. provoditi NAS tečajeve koji će se održati na području općine Rovinj. Teorijska predavanja će se održavati u ronilačkom klubu „Rubin“ u turističkom naselju Villas Rubin, a praktične vježbe će se održavati na prostoru arheološkog nalazišta Mučje Sike u blizini turističkog naselja Villas Rubin.

Raspored
- NAS Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju - 15. lipnja 2018.
- NAS I Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije - 16. - 17. lipnja 2018.
- Nas II Praktični rad na podvodnom terenu radi prikupljanja podataka u svrhu pisanja završnog rada će se odvijati u periodu od 14. - 20. lipnja 2018. na arheološkom nalazištu brodoloma kod Rovinja.

Dodatne informacije
Tečaj Uvoda u priobalnu i podvodnu arheologiju će se sastojati od teoretskih predavanja - vrste podvodnih nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D dokumentiranje, te praktičnog dijela - crtanje na kopnu i pod vodom (jedan uron).

Prvi dio tečaja priobalne i podvodne arheologije će se sastojati od teoretskih predavanja - provođenje arheološkog projekta, lociranje i upoznavanje nalazišta, sigurnost tijekom izvođenja projekta i logistika, 3D dokumentiranje, briga o nalazima, aktivnosti nakon iskopavanja te praktičnog dijela - upoznavanje nalazišta i dokumentacija nalazišta (dva urona).

Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju
Mjesto održavanja: turističko naselje Villas Rubin
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić
Datum održavanja: 15. lipnja 2018.
Cijena tečaja je 375,00 kuna (50,00 eura)

NAS I - Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije
Mjesto održavanja: turističko naselje Villas Rubin
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić
Datum održavanja: 16. - 17. lipnja 2018.
Cijena tečaja je 750,00 kuna (100,00 eura)

Uvjeti za pristupanje tečajevima
Uvjeti za Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju te NAS I. stupanj priobalne i podvodne arheologije su ronilac otvorenih voda - OWD, CMAS* ili ekvivalentna ronilačka kategorija, liječnička potvrda o sposobnosti za ronjenje i ronilačko osiguranje.

Cijena tečaja uključuje:

- NAS training record card
- tiskane materijale za pojedine module tečaja
- troškove punjenja i iznajmljivanja ronilačkih boca
- časopis Potopljena baština
- besplatnu godišnju članarinu NAS-a

Polaznici tečaja trebaju donijeti svoju ronilačku opremu ili je mogu iznajmiti u mjesnom ronilačkom klubu (organizator ne pokriva te troškove).

Polaznici trebaju sami organizirati prijevoz do turističkog naselja Villas Rubin o vlastitom trošku. Organizator zadržava prava da promijeni lokaciju održavanja predavanja na prostoru općine Rovinj.

Polaznici trebaju sami organizirati smještaj tijekom trajanja tečajeva o vlastitom trošku.

Za svaki je tečaj broj mjesta ograničen stoga prijave pošaljite što prije!

Ako bude prijavljenih engleskih govornika, tečaj će se održavati na engleskom jeziku.

Prijave i popratne dokumente (kratki životopis, kopiju ronilačke iskaznice, kopiju liječničke potvrde o sposobnosti za ronjenje i ronilačko osiguranje) obvezno pošaljite u elektroničkom obliku u MCPA, kontakt osoba je Mladen Pešić ( mpesic@icua.hr). Krajnji rok za prijavu je 18. svibnja 2018.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt