• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 23 250 486
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Poziv na prijavu za NAS Uvodni tečaj i tečaj I. stupanj u Zadru, Hrvatska

Od 15. - 18. listopada 2012.g. Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA) organizira tečaj podvodne arheologije prema programu Nautical Archaeological Society (NAS). Tijekom četiri dana provoditi će se dva tečaja: NAS Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju i tečaj NAS I stupanj priobalne i podvodne arheologije. Tečaj uvoda u priobalnu i podvodnu arheologiju će se sastojati od teoretskih predavanja - vrste podvodnih nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D dokumentiranje, te praktičnog dijela - crtanje na kopnu i pod vodom. Tečaj I. stupanja priobalne i podvodne arheologije će se sastojati od teoretskih predavanja - provođenje arheološkog projekta, lociranje i upoznavanje nalazišta, sigurnost tijekom izvođenja projekta i logistika, 3D dokumentiranje, briga o nalazima, aktivnosti nakon iskopavanja te praktičnog dijela - upoznavanje nalazišta i dokumentacija nalazišta. Teoretski dio će se održati u prostorijama Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju. Praktični dio održat će se na arheološkom nalazištu kod Zadra.

Zahtjevi za pristupanje tečaju: OWD, CMAS * ili ekvivalentna ronilačka kategorija, liječnička potvrda o sposobnosti za ronjenje, ronilačko osiguranje (preporučljivo). Cijena tečaja je 1000 kuna (130 eura). Sudionici tečaja trebaju donijeti ronilačku opremu ili se ona može iznajmiti u lokalnom ronilačkom klubu (troškovi nisu pokriveni od strane organizatora). Organizatori pokrivaju troškove iznajmljivanja i punjenje ronilačkih spremnika. Sudionici trebaju organizirati prijevoz do i iz Zadra sami na vlastiti trošak. Smještaj tijekom tečaja će biti organiziran u dormitoriju MCPA (ograničen broj mjesta).

Prijave i popratni dokumenti moraju biti poslani na e-mail u elektroničkom obliku u MCPA, Zadar na pozornost gosp.Mladen Pešić, mpesic@icua.hr. Očekujemo vaše prijave do 7. listopada. 2012.g.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt