• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Potopljena baština Prvog svjetskog rata

Potopljena baština Prvog svjetskog rata

Zadar 12.06.2018.

U sklopu projekta NETWORLD, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju Zadar, u suradnji s Ustanovom INOVAcija, organizira međunarodnu konferenciju o kulturnom turizmu s naglaskom na Prvi svjetski rat.

Konferencija pod nazivom „Potopljena baština Prvog svjetskog rata“ održat će se u Zadru 12. lipnja 2018., u prostoru crkve sv. Nikole u sklopu MCPA Zadar. Datum konferencije je simbolično odabran povodom 100. obljetnice potonuća austrougarskog broda Szent István, koju ovim putem obilježavamo.

Republika Hrvatska ima veliki potencijal za razvoj ronilačkog turizma te će konferencija ići u smjeru njegove popularizacije. Plan je okupiti stručnjake iz područja povijesti, kulturnog turizma i podvodne arheologije koji bi predstavili povijesne pomorske događaje i flote Prvog svjetskog rata na Jadranu i Podunavlju.

Jednako tako naglasak će biti na samim lokacijama olupina brodova koje su turistički atraktivne i koje je potrebno dodatno valorizirati te iz vlastitog iskustva opisati primjere dobre i loše prakse u prezentaciji potopljene baštine.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom skupu, molimo vas da kontaktirate Mladena Pešića ( mpesic@icua.hr) ili Doris Kurtov ( dkurtov@icua.hr).

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt