• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Međunarodna konferencija ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’, MCPA, Zadar, 24.-26.10.2019.

Otvorene su prijave za međunarodnu konferenciju Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje koja će se održati od 24. do 26. listopada 2019. u prostoru bivše crkve sv. Nikole u Zadru. Organizator dvodnevne manifestacije je Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru.
Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima iz podvodne arheološke baštine i druge zainteresirane dionike iz Hrvatske i inozemstva, razmjena znanja i iskustva te primjera dobre prakse.
Odabrane su tri glavne teme - In situ zaštita podvodnih arheoloških lokaliteta, Relevantne metode za očuvanje podvodnih arheoloških nalaza te Primjena novih materijala i tehnologija za konzervatorsku praksu.

Sve informacije o konferenciji i registraciji/podnošenju sažetaka mogu se pronaći na internetskoj adresi http://conference2019.icua.hr/ .

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt