• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Četvrti transnacionalni sastanak projekta U-Mar u Pafosu, Cipar - lipanj 2023.

Četvrti transnacionalni sastanak projekta U-Mar u Pafosu, Cipar - lipanj 2023.

U četvrtak, 15. lipnja održan je u Pafosu (Cipar) četvrti transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta U-MAR. Ovo produktivno okupljanje omogućilo je našim partnerima da temeljito procijene trenutačni status i strategijski planiraju naredne mjesece.

Konkretno, duboko smo se pozabavili razvojem web platforme CEI·MAR-a i koordinacijom Phoenicians' Route-a u stvaranju centara za interpretaciju podvodne arheološke baštine, ključnih ishoda našeg projekta.

Tijekom poslijepodnevnog dijela, sudionici su imali su priliku istražiti izvanredno arheološko nalazište Nea Pafos, koje je UNESCO-om zaštićeno blago. Sljedećeg dana ujutro, naši partneri su se sastali s predsjednikom Udruge za ronjenje Pafos. Nakon toga, kolege iz ARGO-a snimali su u Interpretacijskom centru i provodili zanimljive intervjue s osobljem Turističke zajednice Pafosa.

S iskrenom zahvalnošću izražavamo poštovanje prema našem cijenjenom partneru, Regionalnom odboru za turizam Pafos, na njihovoj ljubaznoj gostoljubivosti i besprijekornoj organizaciji događaja.

Naš sljedeći sastanak zakazan je za rujan u Madeiri, što označava posljednji sastanak projekta.

Projekt koji vodi Feničanska ruta – Kulturna ruta Vijeća Europe, financiran je iz Erasmus+ programa Europske unije.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt