Naslovnica Novosti

Suradnja MCPA Zadar i nacionalne agencije Heritage Malta

Dana 1.04.2022 započela je suradnja MCPA Zadar i malteške nacionalne agencije za muzeje, konzervatorsku praksu i kulturnu baštinu – Heritage Malta.

Više...
 

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru je povodom manifestacije Noć muzeja 2022 pripremio virtualnu izložbu "Rasvijetljene tajne iz dubine".

Izložba je bazirana na atraktivnim fotografijama s podvodnih arheoloških istraživanja koje je proveo MCPA Zadar.

Više...
 

Međunarodni simpozij o podvodnoj arheologiji, Taranto, Italija, 16. – 18. prosinca 2021. godine

Ministarstvo kulture Talijanske Republike i Nacionalna uprava za podvodnu kulturnu baštinu (Soprintendenza Nazionale per il Patrimonio Culturale Subacqueo) sa sjedištem u Tarantu organizira međunarodni simpozij povodom proslave tri važne obljetnice vezano uz podvodnu arheologiju na međunarodnoj i nacionalnog razini.

Više...
 

Međunarodna konfencija povodom 20.- te obljetnice UNESCO-ve Konvencije o zaštiti podvodne kulturne baštine, Rim, 9. prosinca 2021. godine

Povodom obilježavanja 20.-te obljetnice UNESCO-ve Konvencije o zaštiti podvodne kulturne baštine, koju je dana 2. studenog 2001. godine usvojila Opća skupština UNESCO-a u Parizu, Ministarstvo kulture Talijanske Republike u suradnji s UNESCO-vim Tajništvom 2001. Konvencije organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Potopljena sjećanja – zaštita podvodne kulturne baštine’’.

Više...
 

Nastavljena istraživanja u Rovinju

Arheolozi Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju iz Zadra su u listopadu 2021. ponovno došli u Rovinj, kako bi nastavili istraživanja u sklopu višegodišnjeg projekta „Rovinjski brodolomi“. Zadnjih nekoliko kampanja istraživanja posvećeno je rimskom brodolomu s kraja 1. st., koji se nalazi kod otočića Sestrice.

Više...
 

Međunarodna konferencija o arheologiji broda - ISBSA16

Zadar je domaćin Međunarodne konferencije o arheologiji broda (International Symposium on Boat and Ship Archaeology - ISBSA16) koja će se održati od 26. do 1. listopada 2021. godine. Riječ je o manifestaciji koja okuplja ugledne svjetske stručnjake iz područja povijesti pomorstva, etnologije i arheologije broda, a organizira se od 1976. godine i tradicionalno služi kao platforma za objavljivanje
nedavnih nalaza brodova i novog nautičkog materijala te razvoju arheoloških, povijesnih i tehničkih istraživanja brodskih konstrukcija.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Kontakti

Božidara Petranovića 1

HR-23000 Zadar, Hrvatska

Tel. 00385/023/250 486

Fax. 00385/023/250 548

E-mail: info@icua.hr

World Heritage novosti

Korisnički izbornik