Naslovnica Izjava o pristupačnosti
PDF Ispis E-mail

Izjava o pristupačnosti

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru  nastoji svoju internetsku stanicu učiniti pristupačnom u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 017/2019).

 

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu stranicu Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru http://www.icua.hr/   

 

Stupanj usklađenosti

Ova mrežna stranica  je djelomično u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora te Smjernicama CARNET-a za osiguravanje digitalne pristupačnosti koje su pregledane i odobrene od nacionalnih krovnih udruga osoba s invaliditetom zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.


Nepristupačan sadržaj
Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog sljedećih razloga:
-  nije moguća promjena veličine slova bez gubitka okolnog teksta (sadržaja)
-  ne postoji li opcija uključivanja fonta za osobe s disleksijom
-  ne postoji li opcija promjene kontrasta na stranici
-  slike, grafovi i dijagrami ne sadrže <alt> atribute
-  slike grafovi i dijagrami ne sadrže kratki tekstualni opis
-  video zapisi nemaju podnaslove na hrvatskom jeziku
-  na snimljenim audio i video materijalima zvukovi nisu jasni i razumljivi
-  kretanje kroz sadržaj stranice i njegovo korištenje nije moguće samo putem tipkovnice
-  datoteke (.pdf, .xls, .doc i slično) nisu dostupne u formatu u kojem ih može pročitati čitač ekrana
    
Priprema ove izjave o pristupačnosti
Ova Izjava pripremljena je dana 15. rujna 2020., prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene.

Izjava je zadnji put preispitana u rujnu 2020. godine.

 

Povratne informacije i podaci za kontakt
U slučaju da korisnik treba informacije koje su na mrežnim stranicama objavljene u nepristupačnom obliku ili je primijetio neusklađenosti koje nisu obuhvaćene opisom iz stavke Nepristupačan sadržaj, korisnik se može javiti:
-    putem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
-    poštom na adresu Božidara Petranovića 1, 23000 Zadar.
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru dužan je na upit, obavijest ili zahtjev korisnika odgovoriti u roku od 15 dana od dana primitka ili ga u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će na iste odgovoriti.

 

Postupak praćenja provedbe propisa
Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti.
U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

 

Dokumenti

•    Obrazac za početnu samoprocjenu
•    Odluka o imenovanju službenika za pristupačnost