Naslovnica Događanja Međunarodna konferencija ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’, MCPA, Zadar, 24.-26.10.2019.
Ispis E-mail

Međunarodna konferencija ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’, MCPA, Zadar, 24.-26.10.2019.

 

Otvorene su prijave za međunarodnu konferenciju Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje  koja će se održati od 24. do 26. listopada 2019. u prostoru bivše crkve sv. Nikole u Zadru. Organizator dvodnevne manifestacije je Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru.
Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima iz podvodne arheološke baštine i druge zainteresirane dionike iz Hrvatske i inozemstva, razmjena znanja i iskustva te primjera dobre prakse.
Odabrane su tri glavne teme - In situ zaštita podvodnih arheoloških lokaliteta, Relevantne metode za očuvanje podvodnih arheoloških nalaza te Primjena novih materijala i tehnologija za konzervatorsku praksu.

Sve informacije o konferenciji i registraciji/podnošenju sažetaka mogu se pronaći na internetskoj adresi  http://conference2019.icua.hr/ .