Naslovnica Događanja
Ispis E-mail

Međunarodna konferencija ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’, MCPA, Zadar, 24.-26.10.2019.

Otvorene su prijave za međunarodnu konferenciju Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje  koja će se održati od 24. do 26. listopada 2019. u prostoru bivše crkve sv. Nikole u Zadru. Organizator dvodnevne manifestacije je Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru.

Više...
 
Ispis E-mail

Međunarodna konferencija  ,,Podvodna kulturna baština u Europi danas’’, MCPA Zadar, 25. - 27. listopada 2018. godine

Dvodnevnom međunarodnom konferencijom ,,Podvodna kulturna baština u Europi danas’’ organiziranom pod visokim pokroviteljstvom glavne ravnateljice UNESCO-a gđe. Audray Azoulay, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru pridružio se brojnim hrvatskim i europskim institucijama u obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. stavljajući kulturnu baštinu u središte pozornosti.

Više...
 
Ispis E-mail

2. obavijest Međunarodna konferencija Podvodna kulturna baština u Europi danas

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA) u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Podvodna kulturna baština u Europi danas’’. Manifestacija će se održati od 25. do 27. listopada 2018. godine u prostoru crkve Sv. Nikole u sklopu MCPA u Zadru.

Više...
 
Ispis E-mail

Predavanje o podvodnoj arheologiji u Meksiku

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ima čast pozvati vas na javno predavanje o podvodnoj kulturnoj baštini u Meksiku koje će održati restaurator i podvodni arheolog sa Sveučilišta San Luis Potosí, Meksiko.

Više...
 
Ispis E-mail

Program skupa Potopljena baština Prvog svjetskog rata

U sklopu projekta NETWORLD, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju Zadar, u suradnji s Ustanovom INOVAcija, organizira međunarodnu konferenciju o kulturnom turizmu s naglaskom na Prvi svjetski rat.

Više...
 
Ispis E-mail

Predavanje o pozlati metalnih predmeta

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ima čast pozvati vas na predavanje o tehnologiji pozlate metalnih predmeta koje će održati restauratorica sa Sveučilišta u Dubrovniku,Marta Stanić, mag. art.

Više...
 
Ispis E-mail

Podvodna kulturna baština u Europi danas

Povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine Međunarodni centar za podvodnu arheologiju Zadar organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Podvodna kulturna baština u Europi danas'' .

Konferencija će se održati u prostoru crkve sv. Nikole u sklopu MCPA Zadar od 25. - 26. listopada 2018. godine.

Više...
 
Ispis E-mail

Potopljena baština Prvog svjetskog rata

U sklopu projekta NETWORLD, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju Zadar, u suradnji s Ustanovom INOVAcija, organizira međunarodnu konferenciju o kulturnom turizmu s naglaskom na Prvi svjetski rat. Konferencija pod nazivom „Potopljena baština Prvog svjetskog rata“ održat će se u Zadru 12. lipnja 2018., u prostoru crkve sv. Nikole u sklopu MCPA Zadar. Datum konferencije je simbolično odabran povodom 100. obljetnice potonuća austrougarskog broda Szent István, koju ovim putem obilježavamo.

Više...
 
Ispis E-mail

Međunarodni kongres o podvodnoj arheologiji IKUWA 4

Tijekom rujna i listopada 2011. godine (29.09. - 02.10. 2011) Zadar će biti domaćin četvrtog međunarodnog kongresa o podvodnoj arheologiji (IKUWA 4) pod nazivom "Upravljanje podvodnom kulturnom baštinom". Uz potporu UNESCO-a kongres će se održati u organizaciji Ministarstva kulture RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Zadarske županije, Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru, Grada Nina, Arheološkog muzeja u Zadru te Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

Više...
 
Ispis E-mail

Prezentacija Centra za istraživanje metala

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru poziva Vas na prezentaciju Centra za istraživanje metala Istarske županije - MET.R.IS., koja će se održati u petak, 16. travnja 2010. u dvorani Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, Božidara Petranovića 1, s početkom u 11:00 sati, s posebnim osvrtom na mogućnosti korištenja usluga MET.R.IS.-a za istraživanja na kulturnom dobru.

Više...
 
Ispis E-mail

Predavanje BGfU u Zadru

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru organizira predavanja na temu podvodne arheologije u Njemačkoj. Predavanja na engleskom jeziku će se održati u subotu, 27. ožujka 2010. u dvorani Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, Božidara Petranovića 1, s početkom u 11:00 sati. Ulaz je slobodan.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>