• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 23 250 486
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Tečajevi Nautical Archaeology Society u MCPA-u 2020.

Tečajevi Nautical Archaeology Society u MCPA-u 2020.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru u suradnji s Nautical Archaeology Society (NAS) nastavlja organizirati tečajeve i tijekom 2020. godine. NAS-ovi tečajevi ne daju samo uvod u temu podvodne arheologije, nego polaznicima nude priliku da steknu vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta i možda pokrenu vlastite projekte u budućnosti.

Organizacijski tim MCPA će tijekom 2020. provoditi NAS tečajeve koji će se održati u blizini srednjovjekovnog gradića Medulina u Istri. Teorijska predavanja i praktične vježbe će se održavati u ronilačkom centru „Indie“ koji se nalazi u sklopu kampa Arena Indije nedaleko Banjola.

Raspored
- NAS Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju - 18. svibnja 2020.
- NAS I Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije - 19. - 20. svibnja 2020.
- Nas II Praktični rad na podvodnom terenu radi prikupljanja podataka u svrhu pisanja završnog rada će se odvijati po dogovoru u periodu od 12.do 16. svibnja 2020. na arheološkom nalazištu brodoloma kod rta Kamenjak u blizini Pule.

Dodatne informacije

Tečaj Uvoda u priobalnu i podvodnu arheologiju će se sastojati od teoretskih predavanja - vrste podvodnih nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D dokumentiranje, te praktičnog dijela - crtanje na kopnu i pod vodom (jedan uron).

Prvi dio tečaja priobalne i podvodne arheologije će se sastojati od teoretskih predavanja - provođenje arheološkog projekta, lociranje i upoznavanje nalazišta, sigurnost tijekom izvođenja projekta i logistika, 3D dokumentiranje, briga o nalazima, aktivnosti nakon iskopavanja te praktičnog dijela - upoznavanje nalazišta i dokumentacija nalazišta (dva urona).

Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju
Mjesto održavanja: kamp Arena Indije
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić, Maja Kaleb (MCPA)
Datum održavanja: 18. svibnja 2020.
Cijena tečaja je 375,00 kuna (50,00 eura)

NAS I - Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije
Mjesto održavanja: kamp Arena Indije
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić, Maja Kaleb (MCPA)
Datum održavanja: 19. - 20. svibnja 2020.
Cijena tečaja je 750,00 kuna (100,00 eura)

Uvjeti za pristupanje tečajevima
Uvjeti za Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju te NAS I. stupanj priobalne i podvodne arheologije su: certifikat o položenom tečaju ronjenja (ronilac otvorenih voda) - OWD, CMAS* ili ekvivalentna ronilačka kategorija te valjana liječnička potvrda o sposobnosti za ronjenje. Ronilačko osiguranje od nezgoda trebati će dostaviti organizatorima nakon obavijesti o prihvaćanju na tečaj.

Cijena tečaja uključuje:

- NAS training record card
- tiskane materijale za pojedine module tečaja
- troškove punjenja i iznajmljivanja ronilačkih boca
- časopis Potopljena baština
- besplatnu godišnju članarinu NAS-a

Polaznici tečaja trebaju donijeti svoju ronilačku opremu ili je mogu iznajmiti u mjesnom ronilačkom centru (organizator ne pokriva te troškove).

Polaznici trebaju sami organizirati prijevoz do kampa Arena Indije o vlastitom trošku. Organizator zadržava prava da promijeni lokaciju održavanja predavanja na prostoru općine Medulin.

Polaznici trebaju sami organizirati smještaj tijekom trajanja tečajeva o vlastitom trošku.

Za svaki je tečaj broj mjesta ograničen stoga prijave pošaljite što prije!

Ako bude prijavljenih engleskih govornika, kompletni tečaj će se održavati na engleskom jeziku.

Prijave i popratne dokumente (kratki životopis, kopiju ronilačke iskaznice, kopiju valjane liječničke potvrde o sposobnosti za ronjenje) obvezno pošaljite u elektroničkom obliku kontakt osobi: Maja Kaleb ( mkaleb@icua.hr).

Krajnji rok za prijavu je 1. travnja 2020. Svi prijavljeni će biti obaviješteni o prihvaćanju na tečaj do 6. travnja 2020.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt