• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
  • Radno vrijeme: Pon. - Pet. 8.00 - 16.00
eu_fonds
Naslovna Novosti Članak

Treći transnacionalni sastanak projekta U-Mar u Cadizu, Španjolska - siječanj 2023.

Treći transnacionalni sastanak projekta U-Mar u Cadizu, Španjolska - siječanj 2023.

U srijedu 25. siječnja u Cadizu u Španjolskoj održan je treći transnacionalni sastanak projekta „U-Mar – Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma“, u sjedištu projektnog partnera „CEI-MAR – International Campus of Excellence of the Sea“.

Na sastanku je detaljno predstavljen rad na realizaciji i upotpunjavanju ostvarenja Projektnog rezultata 1 – Inovativni tečaj o unapređenju i komunikaciji o podvodnoj arheološkoj baštini, te je predstavljen konačni rezultat od strane predstavnika MCPA Zadar, Maje Kaleb i Ivana Vidulića. Nadalje, partneri su raspravljali i definirali zajedničku strukturu koju treba slijediti prilikom nacionalne obuke, koji će se provesti u svakoj zemlji prije ljeta 2023., kako bi se testirao tečaj. Osim toga, predstavljena su najnovija dostignuća platforme za e-učenje (Projektni rezultat 2) te je razmotren zajednički pristup za stvaranje interpretacijskih/edukacijskih centara (Projektni rezultat 3.) Na kraju sastanka, snimljeni su videozapisi planirani za ostvarivanje Projektnog rezultata 1, koji će se kasnije implementirati u platformu za e-učenje. Sljedeći transnacionalni sastanak zakazan je sredinom lipnja u Pafosu na Cipru.

Kako je ovim sastankom završena prva faza projekta, palica je proslijeđena našim partnerima u institut CEI-Mar kao vodećem partneru u ostvarivanju projektnog rezultata 2- razvoj online platforme za digitalni prijenos znanja o tečaju budućim korisnicima. Nakon završetka 2. projektnog rezultata, vodeću ulogu preuzima Feničanska ruta u ostvarivanju 3. projektnog rezultata 3 – Implementacija interpretativnih edukativnih centara o podvodnoj arheologiji. Završetak projekta je u siječnju do 2024.

Detaljne informacije o projektu U-Mar dostupne su na internetskoj stranici udruge Feničanske rute.

Projekt koji vodi Feničanska ruta – Kulturna ruta Vijeća Europe, financiran je iz Erasmus+ programa Europske unije.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt