Naslovnica Događanja
Ispis E-mail

Međunarodni kongres o podvodnoj arheologiji IKUWA 4

Tijekom rujna i listopada 2011. godine (29.09. - 02.10. 2011) Zadar će biti domaćin četvrtog međunarodnog kongresa o podvodnoj arheologiji (IKUWA 4) pod nazivom "Upravljanje podvodnom kulturnom baštinom". Uz potporu UNESCO-a kongres će se održati u organizaciji Ministarstva kulture RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Zadarske županije, Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru, Grada Nina, Arheološkog muzeja u Zadru te Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

Više...
 
Ispis E-mail

Prezentacija Centra za istraživanje metala

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru poziva Vas na prezentaciju Centra za istraživanje metala Istarske županije - MET.R.IS., koja će se održati u petak, 16. travnja 2010. u dvorani Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, Božidara Petranovića 1, s početkom u 11:00 sati, s posebnim osvrtom na mogućnosti korištenja usluga MET.R.IS.-a za istraživanja na kulturnom dobru.

Više...
 
Ispis E-mail

Predavanje BGfU u Zadru

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru organizira predavanja na temu podvodne arheologije u Njemačkoj. Predavanja na engleskom jeziku će se održati u subotu, 27. ožujka 2010. u dvorani Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, Božidara Petranovića 1, s početkom u 11:00 sati. Ulaz je slobodan.

Više...
 
Ispis E-mail

Regionalni seminar o podvodnoj baštini, MCPA Zadar

kao provedba deklaracije Konferencije ministara kulture Most prema budućnosti koji se održao u Zadru 2007.g. Seminar je posvećen osnivanju Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru kao samostalne institucije koja će se baviti zaštitom podvodne kulturne baštine na Jadranu i Mediteranu. Osnivač MCPA je Republika Hrvatska, a djelovat će pod pokroviteljstvom UNESCO-a, kao regionalni Centar II. kategorije.

Više...